Vols un café?

Art_Taller de Color_Primer Curs

Els estudiants del Taller de Color de Primer de Grau són els protagonistes de l’exposició Vols un cafè?, sota la tutoria de les professores Merçé Benet, Montse Casacuberta i Laura Gual.
La coordinadora del Departament de Cultura, Mara Martínez ha escrit el text de presentació de la mostra que ocuparà el passadís de l’escola fins al 19 d’abril.

Incitant a la ment a inventar: l’artifici de Da Vinci
L’artista vol dibuixar un artefacte o una criatura imaginària. Amb aquesta ideació mental, la creadora o creador comença a plasmar sobre el paper trets que projecten unes formes que va unint, que vincula entre sí de forma més o menys concreta, produint una imatge resultat del diàleg entre la ideació i el traç del llapis.
Una manera de dur a terme aquest diàleg és tacar un paper amb cafè, deixar-lo assecar i, desprès, examinar les taques per trobar alguna relació, alguna imatge, en o entre elles. La troballa es reforça amb l’ús del llapis, de la ploma o dels llapis de colors.
Aquesta forma d’agilitzar la percepció es coneix com “l’artifici de Da Vinci” perquè aquest artista del Renaixement creia que els aprenents d’artista s’havien d’exercitar “veient” imatges en les taques de les parets de les ciutats, per tal de millorar les seves capacitats d’imaginació.
I això és el que aquí us presentem, un recull de “taques” creades a partir de dibuixar amb les capacitats de l’hemisferi dret del cervell, que proporciona l’habilitat d’observar, amb més profunditat, la naturalesa de les coses.
Mara Martínez
(Basat en Edwards, B. 2003. Nuevo aprender a dibujar con el lado derecho del cerebro. 5a ed. Barcelona: Urano)

bau_Vols_un_cafe? Image

En paral·lel a l’exposició podeu participar en un petit concurs proposat per Marc García Trigo, en el qual us anima a plasmar de manera gràfica el que us transmeten una sèrie de taques que ell mateix ha seleccionat.

mancha 1 SONY DSC

Share