El fotògraf Joan Fontcuberta a Bau

Activitats_Cultura_

[CAT]
Joan Fontcuberta és el convidat a la propera sessió d’Interferències de Migdia.

Amb la xerrada Pedagogia del dubte es proposa analitzar la noció de document com a valor autentificador d’un determinat règim de veritat i fer de la fotografia una reflexió metafotogràfica: amb un humor impertinent i utilitzant la mateixa estratègia d’un prestidigitador, es poden mostrar els trucs (polítics, ideològics, epistemològics) amb els quals la il·lusió i la realitat es confonen.

A part del seu treball artístic centrat en el camp de la fotografia, Joan Fontcuberta (Barcelona, 1955) ha desenvolupat una activitat plural com a docent, assagista, comissari d’exposicions i historiador. La seva obra, presentada a institucions internacionals com el MoMA de Nova York o l’Art Institute de Chicago, planteja temes de representació, coneixement, memòria, versemblança, ambigüitat i trompe-l’oeil amb estratègies d’infiltració i camuflatge.

Dijous 21 de gener
De 14 a 15,30 h.
Bau, Centre Universitari de Disseny.
Espai Polivalent, edifici A (C/Pujades 118)
Entrada gratuïta

fontcuberta_070116_1452160825_60_

El fotográfo Joan Fontcuberta en Bau
Actividades_Cultura_

[CAST]
Joan Fontcuberta es el invitado de la próxima sesión de ‘Interferències de Migdia’

Con la charla Pedagogía de la duda se propone analizar la noción de documento como valor autentificador de un determinado régimen de verdad y hacer de la fotografía una reflexión metafotográfica: con un humor impertinente y utilizando la misma estrategia de un prestidigitador, se pueden mostrar los trucos (políticos, ideológicos, epistemológicos) con los que la ilusión y la realidad se confunden.

Aparte de su trabajo artístico centrado en el campo de la fotografía, Joan Fontcuberta (Barcelona, 1955) ha desarrollado una actividad plural como docente, ensayista, comisario de exposiciones e historiador. Su obra, presentada en instituciones internacionales como el MoMA de Nueva York o el Art Institute de Chicago, plantea temas de representación, conocimiento, memoria, verosimilitud, ambigüedad y trompe-l’oeil con estrategias de infiltración y camuflaje.

Jueves 21 de enero
De 14 a 15,30 h.
Bau, Centro Universitario de Diseño.
Espacio Polivalente, edificio A (C/Pujades 118)
Entrada gratuita

Share