Llum Bcn

Interiors_Projectes_

[CAT]
Quan es fa fosc,  Barcelona s’il·lumina i transforma la fesomia d’alguns dels seus edificis, places, patis i racons més singulars, per explicar-nos noves històries amb la força de la llum com a matèria primera.

A l’experiència i el talent dels artistes de prestigi s’uneixen la capacitat d’innovació i la gosadia dels alumnes de les escoles d’art, arquitectura, disseny i il·luminació, que ens emocionaran amb les seves instal·lacions de llum en els patis més emblemàtics de Ciutat Vella. Una oportunitat per a l’experimentació que Barcelona ofereix als seus talents emergents i que fa de LLUM BCN un festival lumínic urbà de referència.
El festival es desenvolupa en tres apartats: itineraris, patis transformats i espectacles de llum.

Bau hi participa amb l’instal·lació ‘Muralla al mar’ al Palau Bru, actual seu de l’SGAE, al Passeig de Colom, 6.
A mitjan segle XIX, el Palau Bru va ser testimoni de l’enderrocament de les muralles de Barcelona. Recrear el sentiment que devien experimentar els seus habitants quan es van deslliurar d’aquelles muralles que els separaven del mar és el principal objectiu d’aquesta instal·lació.
La mar feta llum, la llum feta mar, i la mirada nostàlgica d’un espectador que se sent finalment lliure. Aquest és el sentiment que es vol transmetre al públic, que, a mesura que travessa les muralles reconstruïdes a les dues entrades principals del Palau Bru, abandona la sensació d’ofec i empresonament i es deixa endur per una llum que inunda l’espai d’onades de claror que van i vénen.
Autors:
Sheila Almansa, Júlia Barberan, Tamara Díaz, Abdel El’mrabet, Laura Fisas, Laura Giménez, Sonia Gross, Aida Hernando, Kevin Horcajo, Nerea Ibargoien, Ingrid Jornet, Judit Juan, Aitor Llambrich, Arantxa Lleida, Mariona Marquès, Elena Nogués, Noé Prades, Laury Puigdengolas, Marta Raventós, Eva Tamayo, Àngela Tornafoch, Anabel Vicaria i Laura Vilarrasa.


Assistents de luminotècnia i muntatge:
Àfrica Sabé, Mariel Fuentes i Anaïs Barceló (Alumni)


Coordinació:

Oriol Hostench i Pierino Dal Pozzo

11,12, 13 i 14 de febrer
De 18,30 a 23 h.
Seu de la SGAE a Catalunya
Palau Bru
Passeig de Colom, 6

Programa complet aquí

llum_bcn_4Llum_bcn_2

Llum Bcn
Interiores_Proyectos_

[CAST]
Cuando anochece Barcelona se ilumina y transforma la fisonomía de algunos de sus edificios, plazas, patios y rincones singulares para explicarnos nuevas historias con la fuerza de la luz como materia prima.
A la experiencia y el talento de los artistas de prestigio se unen la capacidad de innovación y el atrevimiento de las escuelas de arte, arquitectura, diseño e iluminación que nos emocionarán con sus instalaciones de luz en los patios más emblemáticos de Ciutat Vella. Una oportunidad para la experimentación que Barcelona ofrece a sus talentos emergentes y que hace de LLUM BCN un festival lumínico urbano de referencia.
El festival se desarrolla en tres apartados: itinerarios, patios transformados y espectáculos de luz.

Bau participa con la instalación ‘Muralla al mar’ en el Palau Bru, actual sede de la SGAE, en el Paseo de Colón, 6.
A mediados del siglo XIX, el Palau Bru fue testimonio del derribo de las murallas de Barcelona. Recrear el sentimiento que debieron experimentar sus habitantes cuando se libraron de aquellas murallas que los separaban del mar es el principal objetivo de esta instalación.
El mar hecho luz, la luz hecha mar y la mirada nostálgica de un espectador que se siente finalmente libre. Este es el sentimiento que se quiere transmitir al público que a medida que atraviesa las murallas reconstruidas en las dos entradas principales del Palau Bru, abandona la sensación de ahogo y encarcelamiento y se deja llevar por una luz que inunda el espacio de olas de claridad que van y vienen.
Autores:
Sheila Almansa, Júlia Barberan, Tamara Díaz, Abdel El’mrabet, Laura Fisas, Laura Giménez, Sonia Gross, Aida Hernando, Kevin Horcajo, Nerea Ibargoien, Ingrid Jornet, Judit Juan, Aitor Llambrich, Arantxa Lleida, Mariona Marquès, Elena Nogués, Noé Prades, Laury Puigdengolas, Marta Raventós, Eva Tamayo, Àngela Tornafoch, Anabel Vicaria y Laura Vilarrasa.


Asistentes de luminotécnia y montaje:
Àfrica Sabé, Mariel Fuentes y Anaïs Barceló (Alumni


Coordinación:
Oriol Hostench y Pierino Dal Pozzo

11,12, 13 y 14 de febrero
De 18,30 a 23 h.
Sede de la SGAE a Catalunya
Palau Bru
Passeig de Colom, 6

Programa completo aquí

Llum_bcn_1llum_bcn_3

 

Share