Dazzle/Razzle, pintura de camuflatge per a les portes de BAU

Alumni_

[CAT]
Encara que la majoria dels membres de la comunitat BAU ens trobem amb les portes obertes a l’arribar al Centre i no las podem veure, alguns de vosaltres haureu notat que les portes de l’edifici A i B han sofert una transformació.

Dazzle/Razzle ha estat realitzat per un grup d’alumni seguint un encàrrec de la direcció de BAU. El projecte ha estat realitzat per Pau Aguirremota, Marc Domènech, Marc Galan, Albert Lozano, Raúl Maldonado, Marina Salazar i Joan Suarez amb la col·laboració de la professora Montse Casacuberta.

La idea d’Dazzle/Razzle té com a referent el camuflatge de vaixells de l’exèrcit aliat durant la Primera Guerra Mundial. Davant la impossibilitat de fer invisibles els vaixells a alta mar i en un meravellós exemple de pensament lateral, es va decidir que la millor opció passava per dissenyar un camuflatge que trenqués la forma dels vaixells i impedís als submarins alemanys distingir les dimensions exactes dels vaixells. Així va néixer Dazzle/Razzle, un camuflatge que utilitzava colors brillants, molt saturats i amb ratlles diagonals molt contrastades amb el fons; una composició geomètrica de clara inspiració cubista.

Alumni_persianas_1

Els alumni de BAU han volgut fer l’ullet a aquest estil i han integrat l’enginyosa idea al projecte per aconseguir un disseny actual amb un referent històric.
El projecte té algunes parts més visibles que altres, especialment en l’edifici B, però per als distrets, els que arriben tard i els que cursen els seus estudis en horari de tarda, volem compartir aquestes fotos del procés, del projecte, dels seus referents i dels seus autors.

 

alumni_persinas_6 alumni_persinas_8 alumni_persinas_12

alumni_persinas_5

Dazzle/Razzle, pintura de camuflaje para las puertas de BAU
Alumni_

[CAST]
Aunque la mayoría de los miembros de la comunidad BAU nos encontramos con las puertas abiertas al llegar al Centro y no las podemos ver, algunos de vosotros habréis notado que las puertas del edificio A y B han sufrido una transformación.

Dazzle / Razzle ha sido realizado por un grupo de alumni siguiendo un encargo de la dirección de BAU. El proyecto ha sido realizado por Pau Aguirremota, Marc Domènech, Marc Galan, Albert Lozano, Raúl Maldonado, Marina Salazar  y Joan Suarez con la colaboración de la profesora Montse Casacuberta.

La idea de Dazzle/Razzle tiene como referente el camuflaje de barcos del ejército aliado durante la Primera Guerra Mundial. Ante la imposibilidad de hacer invisibles los barcos en alta mar y en un maravilloso ejemplo de pensamiento lateral se decidió que la mejor opción pasaba por diseñar un camuflaje que rompiese la forma de los barcos e impidiese a los submarinos alemanes distinguir las dimensiones exactas de los buques. Así nació Dazzle/Razzle, un camuflaje que utilizaba colores brillantes, muy saturados y con rayas diagonales muy contrastadas con el fondo; una composición geométrica de clara inspiración cubista.

alumni_persinas_20

Los alumni de BAU han querido hacer un guiño a este estilo y han integrado la ingeniosa idea al proyecto para conseguir un diseño actual con un referente histórico.
El proyecto tiene algunas partes más visibles que otras, especialmente en el edificio B, pero para los distraídos, los que llegan tarde y los que cursan sus estudios en horario de tarde, queremos compartir estas fotos del proceso, del proyecto, de sus referentes y de sus autores.

 

 

alumni_persinas_14 alumni_persinas_15 alumni_persinas_16

 

alumni_persinas_21

Share