Grigri Pixel al Poblenou

Gredits_Professorat_

[CAT]
Grigri Píxel és un programa de residències, trobades i tallers entorn a la fabricació d’objectes màgics en espais urbans a partir de pràctiques col·laboratives i estratègies de fabricació digital del continent africà.

A través d’un procés de recerca previ amb els participants seleccionats, es realitzarà un diagnòstic participatiu per conèixer quines són les problemàtiques, amenaces, potencialitats i sabers locals que operen actualment al barri del Poblenou i, més concretament, al passatge Trullàs. Els resultats d’aquest procés ajudaran a definir el disseny (funcions i característiques) del grigri-amulet que es construirà col·lectivament i que servirà per protegir a les comunitats i espais que conformen l’ecosistema particular del passatge Trullàs i el Poblenou.

El taller constructiu estarà facilitat per l’equip Grigri Píxel, coordinat per Susana Moliner i compost per David García (arquitecte) d’Enorme Estudi, Yago Torroja (enginyer) professor de la Universitat Politècnica de Madrid, i Blanca Callén (investigadora social) professora de BAU, Centre Universitari de Disseny, juntament amb dos makers provinents del continent africà, Modou Ngom i Zineb El Fasiki.

L’edició de Grigri Píxel a Barcelona es realitza en col·laboració amb la plataforma veïnal Taula de l’Eix Pere IV, a Hangar i al Passatge Trullàs. Aquest passatge ha estat escollit com el lloc on s’instal·larà el mobiliari urbà creat durant el taller de construcció.

La matrícula és gratuïta i els participants tindran a la seva disposició totes les eines i materials necessaris, a més dels menjars coberts durant els caps de setmana. El taller es desenvoluparà tant en anglès com en francès i/o en espanyol.

Calendari
-Convocatòria per participar en el taller de producció
Del 2 al 24 de setembre.

-Presentació del projecte i diagnòstic participatiu per a tots els públics:Taller “Trullàs en moviment”.
A través del diàleg i el moviment, anem a imaginar i recrear com podria ser el futur del passatge Trullàs. A càrrec d’Helena Lizarri i Blanca Callén (Gigri Píxel). Accés lliure i gratuït.
Dissabte 9 de setembre, a les 19h (Passatge Trullàs).

-Taller de Producció
Del 2 al 12 de novembre a Hangar.

Més informació

grigi-pixel_poblenou_1

Grigri Pixel en el Poblenou
Gredits_Profesorado_

[CAST]
Grigri Píxel es un programa de residencias, encuentros y talleres entorno a la fabricación de objetos mágicos en espacios urbanos a partir de prácticas colaborativas y estrategias de fabricación digital del continente africano.

A través de un proceso de investigación previo con los participantes seleccionados, se realizará un diagnóstico participativo para conocer cuales son las problemáticas, amenazas, potencialidades y saberes locales que operan actualmente en el barrio del Poblenou y, más concretamente, en el pasaje Trullàs. Los resultados de este proceso ayudarán a definir el diseño (funciones y características) del grigi-amuleto que se construirá colectivamente y que servirá para proteger a las comunidades y espacios que conforman el ecosistema particular del pasaje Trullàs y el Poblenou.

El taller constructivo estará facilitado por el equipo Grigri Píxel, coordinado por Susana Moliner y compuesto por David García (arquitecto) de Enorme Estudi, Yago Torroja (ingeniero) profesor de la Universidad Politécnica de Madrid, y Blanca Callén (investigadora social) profesora de BAU, Centro Universitario de Diseño, juntamente con dos makers provenientes del continente africano, Modou Ngom y Zineb El Fasiki

La edición de Grigri Píxel en Barcelona se realiza en colaboración con la plataforma vecinal Taula del Eix Pere IV, en Hangar y en el Pasaje Trullàs. Este pasaje ha sido escogido como el lugar donde se instalará el mobiliario urbano creado durante el taller de construcción.

La matrícula es gratuita y los participantes tendrán a su disposición todas las herramientas y materiales necesarios, además de las comidas cubiertas durante los fines de semana. El taller se desarrollará tanto en inglés como en francés y/o en español.

Calendario
-Convocatoria para participar en el taller de producción
Del 2 al 24 de septiembre

-Presentación del proyecto y diagnóstico participativo para todos los públicos: Taller “Trullàs en movimiento”. 
A través del diálogo y el movimiento, vamos a imaginar y recrear cómo podría ser el futuro del pasaje Trullàs. A cargo de Helena Lizarri y Blanca Callén (Gigri Pixel). Acceso libre y gratuito.
Sábado 9 de septiembre, a las 19h (Pasaje Trullàs).

-Taller de Producción: del 2 al 12 de noviembre en Hangar.

Más información

Grigi_Pixel_Poblenou_3
Modou Ngom
grigi-pixel-ponlenou-2
Zineb El Fasiki
Share