Interferències amb Daniel G. Andújar

Activitats_

[CAT]
Quarta sessió Interferències del curs 2017-18, un cicle organitzat per l’Àrea de Cultura de BAU que fins al moment ha presentat a Timothy Morton, Ibon Bilbao (Arquitectes de Capçalera) o Lara Costafreda (Casa Nostra, casa Vostra) en el primer semestre del curs.

L’artista, activista i teòric Daniel G. Andújar serà l’encarregat d’inaugurar la primera Interferències del 2018, que porta per títol Paisatge visual. Territori de resistència.

Segons Daniel G. Andújar, el llenguatge visual és l’eina més valuosa de la pràctica artística, tot i que ara mateix el “visual” està específicament associat al territori digital contemporani, a l’oci digital, a la publicitat. L’art ja no té l’hegemonia i influència del passat en els processos de generació d’un imaginari visual, és més, ha perdut part d’aquesta capacitat.

Les estructures que vam crear condicionen la nostra percepció de la realitat. Potser és el moment de deixar de produir més soroll, de fabricar més imatges cegues i d’adhesió a l’autoritat o a determinats interessos de les societats postcapitalistes. Això no vol dir necessàriament deixar de treballar amb les imatges, sinó més aviat reflexionar com s’han construït aquestes imatges, quina és la seva estructura, quin significat tenen i com podem activar-i incorporar en el procés cultural.

Daniel G. Andújar viu a Barcelona i el seu treball ens convida a reflexionar sobre les condicions de producció, distribució i acumulació de les imatges en el món contemporani.

Dimecres 17 de gener
A les 14:00 h
Espai Polivalent, edifici A

Entrada lliure. Aforament limitat.
No es permetrà l’entrada a la sala passats 10 minuts de l’inici de la xerrada.

 

 

Interferències con Daniel G. Andújar
Actividades_

[CAST]
Cuarta sesión Interferències del curso 2017-18, un ciclo organizado por el Área de Cultura de BAU que hasta el momento ha presentado a Timothy Morton, Ibon Bilbao (Arquitectos de Cabecera) o Lara Costafreda (Casa nostra, casa vostra) en el primer semestre del curso.

El artista, activista y teórico Daniel G. Andújar será el encargado de inaugurar la primera Interferències del 2018, que lleva por título Paisaje visual. Territorio de resistencia.

Según Daniel G. Andújar, el lenguaje visual es la herramienta más valiosa de la práctica artística, pese a que en estos momentos lo “visual” está específicamente asociado al territorio digital contemporáneo, al ocio digital, a la publicidad. El arte ya no tiene la hegemonía e influencia del pasado en los procesos de generación de un imaginario visual, es más, ha perdido parte de esa capacidad.

Las estructuras que creamos condicionan nuestra percepción de la realidad. Tal vez sea el momento de dejar de producir más ruido, de fabricar más imágenes ciegas y de adhesión a la autoridad o a determinados intereses de las sociedades postcapitalistas. Esto no quiere decir necesariamente dejar de trabajar con las imágenes, sino más bien reflexionar sobre cómo se han construido estas imágenes, cuál es su estructura, qué significado tienen y cómo podemos activarlas e incorporarlas en el proceso cultural.

Daniel G. Andújar vive en Barcelona y su trabajo nos invita a reflexionar sobre las condiciones de producción, distribución y acumulación de las imágenes en el mundo contemporáneo.

Miércoles 17 de enero
A las 14:00 h
Espacio Polivalente, edificio A

Entrada libre. Aforo limitado.
No se permitirá la entrada a la sala pasados 10 minutos del inicio de la charla.

 

Share