Gutenberg 2018

Activitats_

El primer cap de setmana del mes de febrer, BAU ha acollit dues de les jornades de Gutenberg 2018, una activitat que recordava els 550 anys de la mort d’un dels inventors de la impremta i el seu popularitzador, Johannes Gutenberg.

A la jornada de divendres 2 de febrer, els assistents van poder escoltar Andreu Balius i Eduardo Manso, dues propostes paral·leles i completament diferents sobre el fascinant món de la tipografia.

A més, a BAU vam poder compartir el taller de tipografia amb Erik Spiekermann, un dissenyador de referència (Meta Design), autor de llibres claus per a la difusió de la tipografia com Rhyme & Reason A Typographic Novel o Stop Stealing Sheep and Find Out How Type Works. L’ Erik també ha dissenyat conegudes famílies tipogràfiques com la Meta o la ITC Officina, comercialitzades a través de l’empresa FontShop, de la qual va ser impulsor i creador.

El dissabte 3 van tenir lloc dos tallers. Un impartit per Jesús Morentin amb tipus de fusta, i un altre dedicat al lettering i impartit per Ivan Castro. El Jesús i lIvan són professors de BAU i referents en el món de la tipografia del nostre país.


Andreu Balius

Eduardo Manso

Erik Spiekermann, el cuarto desde la izquierda junto a profesores del Centro y asistentes a las Jornadas; Andreu Balius, es el último de la derecha

 

Gutenberg 2018
Actividades_

El primer fin de semana del mes de febrero, BAU ha acogido dos de las jornadas de Gutenberg 2018, una actividad que recordaba los 550 años de la muerte de uno de los inventores de la imprenta y su mayor popularizador, Johannes Gutenberg.

En la jornada del viernes 2 de febrero, los asistentes pudieron escuchar a Andreu Balius y a Eduardo Manso, dos propuestas paralelas y completamente diferentes sobre el fascinante mundo de la tipografía.

Además, en BAU pudimos compartir el taller de tipografía con Erik Spiekermann, un diseñador de referencia (Meta Design), autor de libros claves para la difusión de la tipografía como Rhyme & Reason A Typographic Novel o Stop Stealing Sheep y Find Out How Type Works. Erik también ha diseñado conocidas familias tipográficas como la Meta o la ITC Officina, comercializadas a través de la empresa FontShop, de la que fue impulsor y creador.

El sábado 3 tuvieron lugar dos talleres. Uno impartido por Jesús Morentin con tipos de madera y otro dedicado al lettering e impartido por Ivan Castro. Jesús e Ivan son profesores de BAU y referentes en el mundo de la tipografía de nuestro país.

 

Share