Interferències amb Isaki Lacuesta

Activitats_Audiovisuals_

[CAT]
La propera sessió d’Interferències comptarà amb la presència del multipremiat cineasta català Isaki Lacuesta que oferirà una conferència titulada “El cinema entre dues aigües”.

A partir de la seva pròpia experiència fent cinema per als cinemes, però també per a centres d’art contemporani, televisions, internet i multipantalles diverses, el ponent parlarà sobre les derives que es creen en la narrativa cinematogràfica contemporània: la pròpia d’una generació que es va formar a cavall de la moviola i el digital, entre el classicisme i ‘el-futur-ja-està-aquí-i-des-d’abans-que-tu’. Un cinema que surfeja a cavall entre dues aigües.

Isaki Lacuesta (1975, Girona) ha escrit i dirigit 8 llargmetratges, l’últim dels quals “La propera pell” va rebre sis premis al Festival de Màlaga de 2016 i el Goya a la millor actriu secundària (Emma Suárez), tres premis Gaudí (millor pel·lícula, actriu i guió), i el premi Sant Jordi a la millor pel·lícula espanyola de l’any.

Les seves pel·lícules s’han projectat en festivals de tot el món i en centres artístics tan prestigiosos com el MOMA de Nova York, la National Gallery de Washington (que li ha dedicat una retrospectiva completa el 2013), el Lincoln Center i l’Anthology Film Archives ( New York). El proper any 2018 el Centre Georges Pompidou de París dedicarà una retrospectiva completa a la seva obra.

Ha realitzat diversos curtmetratges i instal·lacions per a exposicions i escrit diversos guions de llargmetratge (Premi Goya al millor documental per “Garbo”). Compagina el cinema amb la docència i la col·laboració en diversos mitjans escrivint articles sobre cinema, música i literatura.

Dimecres 21 de març
A les 14:00 h.
Espai Polivalent, edifici A
Entrada lliure
Aforament limitat

 

 

Interferències con Isaki Lacuesta
Actividades_Audiovisuales_

[CAST]
La próxima sesión de Interferències contará con la presencia del multipremiado cineasta catalán Isaki Lacuesta que ofrecerá una conferencia titulada “El cine entre dos aguas”.

A partir de su propia experiencia haciendo cine para los cines, pero también para centros de arte contemporáneo, televisiones, internet y multipantallas varias, el ponente hablará sobre las derivas que se crean en la narrativa cinematográfica contemporánea: la propia de una generación que se formó a caballo de la moviola y el digital, entre el clasicismo y ‘el-futuro-ya-está-aquí-y-desde-antes-que-tú’. Un cine que surfea a caballo entre dos aguas.

Isaki Lacuesta (1975, Girona) ha escrito y dirigido ocho largometrajes, el último de los cuales “La próxima piel” recibió seis premios en el Festival de Málaga de 2016 y el Goya a la mejor actriz secundaria (Emma Suárez), tres premios Gaudí (mejor película, actriz y guión), y el premio Sant Jordi a la mejor película española del año.

Sus películas se han proyectado en festivales de todo el mundo y en centros artísticos tan prestigiosos como el MOMA de New York, la National Gallery de Washington (que le ha dedicado una retrospectiva completa en 2013), el Lincoln Center y el Anthology Film Archives (New York). El próximo año 2018 el Centro Georges Pompidou de París dedicará una retrospectiva completa a su obra.

Ha realizado diversos cortometrajes e instalaciones para exposiciones y escrito varios guiones de largometraje (Premio Goya al mejor documental por “Garbo”). Compagina el cine con la docencia y la colaboración en diversos medios escribiendo artículos sobre cine, música y literatura.

Miércoles 21 de marzo
A las 14:00 h.
Espacio Polivalente, edificio A
Entrada libre
Aforo limitado

Share