Col·lecció Top Manta


[CAT]
El Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona i Playground Do van presentar el passat divendres 6 d’abril la seva primera col·lecció de moda amb la intenció de millorar les condicions de vida del col·lectiu. Una col·lecció de roba legal feta per gent il·legal.

En contrast amb el producte d’imitació que es veu sovint sobre les mantes, els dissenys de la col·lecció Top Manta són interessants no només per motius estètics sinó també ètics: totes les peces de la col·lecció estan confeccionades en bones condicions laborals per als treballadors, amb cotó ecològic i de comerç just.

El projecte, iniciat el juny de 2017 i finançat amb una campanya de crowfunding, es va presentar sota el lema Ningú és il·legal, en un esdeveniment festiu i reivindicatiu al Passatge Montoya del Poblenou (Barcelona) amb espais de diàleg entre dissenyadors de moda, activistes i agents de canvi i innovació, i amb xerrades i sessions de creació. L’esdeveniment va finalitzar amb la desfilada Top Manta en què els propis manters van presentar la seva col·lecció de moda i van desfilar amb els models creats en col·laboració amb BAU.

Aquesta col·laboració va començar mesos enrere, quan Franco Casado, professor de l’itinerari de moda del Grau en Disseny de BAU, va coordinar un projecte de col·laboració en el qual els estudiants de 3r tenien l’encàrrec de dissenyar una col·lecció amb el concepte top manta. D’aquest projecte de classe van sorgir múltiples propostes que van ser presentades a l’equip creatiu de Playground Do i al col·lectiu Top manta i que els van servir d’inspiració per a la seva col·lecció.

En la jornada del divendres, Franco Casado va oferir un workshop sobre tendències al col·lectiu de manters i l’alumni Blanca Pia (creativa a Playground), un workshop sobre tècniques d’estampació. Amb aquesta formació es pretén oferir eines tècniques i creatives als membres d’aquest col·lectiu perquè puguin desenvolupar de forma autònoma les seves pròpies col·leccions de productes.

 

Colección Top Manta


[CAST]
El Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona y Playground Do presentaron el pasado viernes 6 de abril su primera colección de moda con la intención de mejorar las condiciones de vida del colectivo. Una colección de ropa legal hecha por gente ilegal.

En contraste con el producto de imitación que se ve a menudo sobre las mantas, los diseños de la colección Top Manta son interesantes no solo por motivos estéticos sino también éticos: todas las piezas de la colección están confeccionadas en buenas condiciones laborales para los trabajadores, con algodón ecológico y de comercio justo.

El proyecto, iniciado en junio de 2017 y financiado con una campaña de crowfunding, se presentó bajo el lema Nadie es ilegal, en un evento festivo y reivindicativo en el Pasaje Montoya de Poblenou (Barcelona) con espacios de diálogo entre diseñadores de moda, activistas y agentes de cambio e innovación, y con charlas y sesiones de creación. El evento finalizó con el desfile Top Manta en el que los propios manteros presentaron su colección de moda y desfilaron con los modelos creados en colaboración con BAU.

Dicha colaboración empezó meses atrás, cuando Franco Casado, profesor del itinerario de moda del Grado en Diseño de BAU, coordinó un proyecto de colaboración en el que los estudiantes de 3º tenían el encargo de diseñar una colección con el concepto top manta. De este proyecto de clase surgieron múltiples propuestas que fueron presentadas al equipo creativo de Playground Do y al colectivo Top manta y que les sirvieron de inspiración para su colección.

En la jornada del viernes, Franco Casado ofreció un workshop sobre tendencias al colectivo de manteros y la alumni Blanca Pia (creativa en Playground), un workshop sobre técnicas de estampación. Con esta formación se pretende ofrecer herramientas técnicas y creativas a los miembros de este colectivo para que puedan desarrollar de forma autónoma sus propias colecciones de productos.

 

Share